dijous, 3 de gener del 2013

Totes les vivendes hauràn de tenir un certificat d'eficiència energètica

Els edificis de segona mà que es posin a lloguer o a la venda hauran de tenir a partir d'aquest 2013 una certificació energètica en compliment d'una nova normativa del govern espanyol que respon a una directiva europea.

El certificat tindrà una vigència de deu anys i anirà acompanyat de recomanacions per fer més eficients els habitatges.

Els immobles de nova construcció ja tenen una classificació que diu si són més o menys ecoeficients, però, fins ara, amb els habitatges ja existents, no calia tenir aquesta informació. L'escala anirà de la A, per als menys contaminants, a la G, per als que més energia consumeixen.

El 60% dels edificis a Catalunya estan construïts abans del 1980, quan va entrar en vigor la primera normativa que obligava a posar un mínim aïllant a les façanes. Això vol dir que la majoria d'immobles són molt poc ecoeficients i que obtindrien la classificació energètica més baixa.

Per finançar aquestes rehabilitacions, els experts proposen una mena d'hipoteques "verdes", que s'amortitzarien a partir de les reduccions de la factura energètica.

Un habitatge d'uns vuitanta metres quadrats a Barcelona pot gastar de mitjana uns 1.500 euros anuals en energia: llum i gas. Aquesta factura es podria reduir més d'un 80% si s'hi fes una rehabilitació per convertir-lo en ecoeficient. Es reduiria la factura i també es reduirien més d'un 80% les emissions contaminants.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada